Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Bezárul a kör, lassan leválthatatlan lesz Orbán és a Fidesz
  2012-08-02 19:49:05, csütörtök
 
 

Bezárul a kör, lassan leválthatatlan lesz Orbán és a Fidesz





Könnyen lehet, hogy demokratikusan nem lehet tőle megszabadulni

A Fidesz már jó ideje kitalált egy nagyon ügyes hatalommentési tervet, mely valódi jogász ravaszsággal alkotta meg Orbánék számára a hosszú évtizedekre garantált hatalommegtartás receptjét. A politikai szereplők ennek a kirakós játéknak az egyes elemeit nagyon korán - szinte keletkezésük időpontjában - érzékelték, de a szavazópolgárok tömegei, csak az utolsó elem helyére kerülésével látták meg a megdöbbentő összképet. A Fidesz ugyanis több irányból megközelítve, jogszabályokkal körülbástyázva szinte lehetetlenné tette, hogy a magyar nép demokratikus választásokon leváltsa őket.

,,Megdöbbentő" - a Fidesszel kapcsolatban lassan elkopik ez a kifejezés, annyit használjuk, ám mégis jól szemlélteti, hogy mit érez az ember, ha belegondol az egészbe. Vészharangok kondulnak meg most a fejekben, és talán felébred az ország Csipkerózsika álmából! Mert, hogy nagyon fel kéne ébredni az biztos... Az, hogy mit tehetünk nehéz kérdés. Nem sok lehetőség maradt számunkra...

A leválthatatlanság négy lépése - Fidesz módszerrel:

1. lépés: a demokrácia korlátozása

Az új, demokratikus fékeket leromboló alkotmány létrehozása volt az első lépés, melynek részét képezte a sajtószabadság zárójelbe tétele is. Az új alaptörvénnyel a hatalmi ágak Magyarországon egyetlen kézbe összpontosultak, így a demokrácia szabad működése gyakorlatilag megszűnt hazánkban.

2. lépés: a rivális pártok anyagi helyzetének meggyengítése

A pártok állami támogatásainak megvonása lett a második lépés. Orbánék javaslata szerint ugyanis 2013-tól a Fidesszel rivális pártok nem részesülnek majd a költségvetési támogatásokból, így az ,,állampárt" (azaz a Fidesz), anyagi téren konkurencia nélkül maradva egyedül juthat majd állami pénzekhez. (A valódi demokráciában ezt a kérdést nagyon komolyan veszik, és rendszerint garantálják, hogy az egyes pártok egyenlő esélyekkel tudjanak indulni a választói voksokért. Az egyenlő esélyeknek pedig fontos része az állami támogatások demokratikussága.)

3. lépés: új választójogi törvény

A 2012 január elsejével hatályba lépett új választójogi törvény - a folyamat harmadik lépéseként - már egyértelműen mutatta meg mindenki számára: Orbán Viktorék törvényekkel és jogszabályokkal teremtenek olyan feltételeket a következő választásokra (és a későbbiekre), melyek szavatolni tudják majd győzelmüket. Az új választójogi törvényben három momentum garantálja ezt: a szavazókörzetek számukra kedvező manipulálása az úgynevezett gerrymandering módszerrel, a választójog határon-túliak számára történő biztosítása, és az egyfordulós választás, melyben kiiktatták az eredményességi küszöböt.

Ez utóbbi azt jelenti, hogy a mandátumot mindenhol az a jelölt szerzi majd meg, aki a legtöbb érvényesen leadott szavazatot kapja, függetlenül a megjelentek számától. A választókörzetek manipulálását illetően a gerrymandering módszer lényege, hogy az olyan körzeteket, ahol a baloldal hagyományos jól állt, úgy bővítették ki, vagy csapták hozzá a Fidesz-többségű területekhez, hogy az összeredmény Fidesz-többségű lett. Ami a határon túli voksokat illeti, a Fidesz már régóta készül ezek ,,besöprésére", hiszen a kettős állampolgársági javaslatával, a hangzatos nemzeti politizálásával, a határmenti polgári körök támogatásával, és a Fidesz vezetők sorozatos Erdélybe és felvidékre utazgatásával már évek óta gondoskodik ezen népesség megnyeréséről.

4. lépés: az előzetes feliratkozás rendszerének bevezetése

A Fidesz tervére a koronát az élőregisztráció bevezetése helyezi fel. A dolog lényege, hogy a rendelkezés egy adott időszakot ír majd elő mindenki számára, melyben a 2014 áprilisában szavazni akarók fel kell, hogy iratkozzanak a választási nyilvántartásokba. Aki nem regisztrál, az kopogtató cédulát sem fog kapni, vagyis aki nem jelentkezik be a névjegyzékbe 2014 februárjáig, az nem fogja tudni még a jelölését sem leadni, mivel nem fognak neki ajánlószelvényt postázni.

Nyilván ez annak a pártnak kedvez, amelynek részint elég pénze van arra, hogy aktivistákat és szavazókat mozgósítson a regisztráláshoz, részint elég fegyelmezett - és jól mozgósítható - pártsereg áll rendelkezésére, a folyamat felügyelésére és végrehajtására. Teljesen nyilvánvaló, hogy a két feltétel az állampártként viselkedő - és nyilván így a legtöbb állami bevétellel rendelkező - illetve az államapparátust is felhasználó Fidesz számára biztosított.

Ez a javaslat pontosan arra jó, hogy kiszűrje a bizonytalanokat, az apolitikusakat, a szegényeket, akiket a Fidesz politikája sanyargat. Távol tartsa a választásoktól azokat, akik annyit is érnek, akik pontos utasítások és segítség hiányában ügyetlenek a beregisztrálás technikai kérdéseiben, idősek, vagy csak egyszerűen félnek a hatalomtól és nem akarják előzetesen bármilyen formában megadni adataikat.

Manapság, amikor annyi ember (a választók 40-50 százaléka) teljesen bizonytalan, hogy akar-e szavazni, és ha igen, akkor kire, irreális azt gondolni, hogy széles tömegek fognak sorra feliratkozni mondjuk decemberben az áprilisi-májusi szavazásra. Teljesen kiszámítható, hogy éppen azok fognak majd feliratkozni, akik jó előre biztosak a választásukban: vagyis a másfél millió Fidesz-szimpatizáns, a polgári körök tagjai, a Fideszes pártaktivisták, az állami ellenőrzés alatt állók és a hatalommal gazdasági érdekközösségben élők (meg valószínűleg a Jobbik-támogatók).

A rendelkezés - Európa többi részével ellentétben - a minél kisebb választási részvételre ösztönzi az embereket annak érdekében, hogy a kormány politikájával elégedetlen, anyagilag lecsúszott tömegek helyett, a jól ,,beidomított" polgári körök, Fidesz aktivisták járuljanak majd az urnák elé, és az ő voksaik döntsék el a választásokat. Az új választójogi törvény szerint úgysincs eredményességi küszöb, tehát mindenhol az a jelölt győz majd, aki a legtöbb érvényesen leadott szavazatot kapja, függetlenül a megjelentek számától. Mindezeken túl az egész tervezet valódi célját az is megmutatja, hogy a rendelkezés bevezetése teljesen felesleges, hiszen hasonló élőregisztrációs rendszer csak azon országokban van (pl. USA, Anglia) ahol nincsenek népesség-nyilvántartások. Ahol viszont ez kiépült, és régóta jól működik, ott természetesen ilyesmit sehol nem vezettek be. Ahogy mondani szokták: ,,kilóg a lóláb"!

Az egész rendelkezés mindezeken túl úgy tűnik, kétfordulóssá teszi a választást (pedig maga a választójogi törvény döntött az egyfordulós rendszerről) hiszen a pártok a regisztrációs időszak előtt kénytelenek lesznek majd egy erőteljes és drága kampányt folytatni a választók feliratkozásra bírása érdekében, később pedig a szavazás előtt újra meg kell szólítaniuk őket, hogy a feliratkozottak valóban el is menjenek majd szavazni, és voksukkal őket támogassák.

Az említett négy lépéssel a Fidesz tehát gyakorlatilag elérte a leválthatatlanságát. Minimálisra csökkentette az egyébként is összefogásra képtelennek tűnő demokratikus ellenzék győzelmi esélyeit, hiszen az ellenzéki választási körzeteket ,,feldarabolta", biztosította a határon-túliaktól várható több százezres szavazatszám beszámíthatóságát, eltörölte az eredményességi küszöböt, a feliratkozási rendszerrel pedig kiiktatta a bizonytalanok, az utolsó napokban dönteni akarók széles tömegeit. Ha pedig ez nem volna elég, még talonban tarthatja a Jobbikkal való összefogás lehetőségét is. Úgy tűnik a jelenlegi rendszertől - demokratikus és békés úton legalábbis - nagyon hosszú ideig nem fogunk tudni megszabadulni.

Isten óvja Magyarországot...

Forrás: tortenelemklub.hu

sokkaljobb-kommentár: Talán egy évvel ezelőtt lehetett arról olvasni, hogy néhány Ron Werber-féle (hogy kiforgatta annak idején a szocik érdekében az országot a sarkaiból - akárcsak mostanában a Fidesz-hatalom!) kampányguruk érkeztek. Ezek méregdrágán dolgoznak, de hát pénz annyi, mint a pelyva. Ha nem elég, akkor megadóztatják az adót is, és máris dől a lé. A pályázatok a korrupció melegágyai, azokon csak kormánypárti nyerhet, akinek kutyakötelessége visszaosztani. Hogy mennyit, azt jótékony homály fedi.

Amennyiben a választói névjegyzékbe fel kell iratkozni, akkor minek az ajánlószelvény? Nos itt van a kutya elásva! Hányszor hangzott már el, hogy azt a gyalázatos ajánlószelvényt, vagy köznyelven kopogtató cédulát el kell törölni! Micsoda harcok folynak érte, és mennyi botrány volt már emiatt például a hamisítás és a pénzért való megvásárlások miatt! A háttérben a szocikkal már összebútorozhattak, mert nem hallani a szocik szokásos vircsaftját.

A Fidesz nem helyezte alkotmányos védelem alá a termőföldet, a vízbázist, a társadalombiztosítást, a nyugdíjat, de alkotmányos védelem alá helyezte a neki oly kedves egykulcsos adót (csak kétharmados törvénnyel lehetne módosítani rajta, az meg csak neki van és lesz!) és a saját hatalmát! Ezt nevezik a mai Magyarországon nemzetinek, jogállamiságnak, és megy a Fidesz-propaganda, ahogy a csövön kifér!

Haverok, Buli, Hanta, Foci, Betonhatalom! Egyelőre ezzel a förtelemmel ragyogóan el lehet vonni a figyelmet a sorozatos megszorításokról, a kilakoltatásokról és a kormányzati korrupcióról.

Békéscsaba, 2012. augusztus 2.

F. I. - T. Z.

Emlékeztető: ,,A világot nem a gonosz fogja elpusztítani, hanem azok, akik végignézik a gonoszságot, és nem csinálnak semmit!" (Albert Einstein)



http://www.sokkaljobb.hu/content/bez%C3%A1rul-k%C3%B6r-lassan-lev%C3%A1lthatatlan -lesz-orb%C3%A1n-%C3%A9s-fidesz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: megszorításokról, hatalommegtartás, érdekközösségben, kutyakötelessége, választókörzetek, élőregisztrációs, demokratikussága, jogszabályokkal, feliratkozottak, állampolgársági, regisztráláshoz, politizálásával, ajánlószelvényt, nyilvántartások, élőregisztráció, szavazópolgárok, összpontosultak, bizonytalanokat, jogállamiságnak, szavazókörzetek, államapparátust, támogatásainak, eredményességi, gerrymandering, sajtószabadság, leválthatatlan, demokratikusan, beregisztrálás, ajánlószelvény, tortenelemklub, feliratkozásra, választásukban, támogatásokból, rendelkezésére, magyarországon, végrehajtására, nagyon ügyes, hosszú évtizedekre, politikai szereplők, kirakós játéknak, egyes elemeit, szavazópolgárok tömegei, utolsó elem, megdöbbentő összképet, ország Csipkerózsika, leválthatatlanság négy, demokrácia korlátozása, első lépés, sajtószabadság zárójelbe, hatalmi ágak, demokrácia szabad, rivális pártok, Orbán Viktorék, Albert Einstein,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Paul David Tripp Április 25  Facebookon kaptam  Pillangó  Facebookon kaptam Gizike bar...  Facebookon kaptam  György napra  Facebookon kaptam  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Facebookon kaptam  A világnak égető szüksége van ...  Semmit ne higgy el  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Volt egy...  Facebookon kaptam  Próbálkozni kell ahhoz,  Facebookon kaptam Krisztinától  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam  Próbálkozni kell ahhoz,  Az elfogadásnak...  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Pillangó  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Alvó cica  Egyszerűen  Sokkal bölcsebb a természet,  Facebookon kaptam Krisztinától  Ma  Minden gyerek jó.  Amit átélünk,  Facebookon kaptam  Az udvariasság alapja: önismer...  Paul David Tripp Április 24  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amit átélünk,  Facebookon kaptam  Két tekintet van  A fák lelke  Jó éjszakát  A könnyek összegyűjtése  Facebookon kaptam  próbáljuk ki az őszinteséget  Jó éjszakát  Nehezen engedem  próbáljuk ki az őszinteséget  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  A keserű igazság  Facebookon kaptam  Ez a jó az alvásban.  Fodor Ákos költő,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Esti kép  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Az embernek a társa: hiányzik.  A föld szépségéért  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amit átélünk,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  A Gömb  Idézetek a barátságról  A fenyő nem szép fa, (...)  Föld napja április 22  Viharban csak az a fa marad ál...  Facebookon kaptam  Két tekintet van  Miért nem menti meg Jézus...  Facebookon kaptam  Életművészet  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Minden gyerek jó.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Az embernek a társa: hiányzik.  Ma  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ázzal aki csak szép  Facebookon kaptam  Mosolyogtál már ma?  Jó éjt  Facebookon kaptam Mírjam barát... 
Bejegyzés Címkék
nagyon ügyes, hosszú évtizedekre, politikai szereplők, kirakós játéknak, egyes elemeit, szavazópolgárok tömegei, utolsó elem, megdöbbentő összképet, ország Csipkerózsika, leválthatatlanság négy, demokrácia korlátozása, első lépés, sajtószabadság zárójelbe, hatalmi ágak, demokrácia szabad, rivális pártok, pártok állami, második lépés, költségvetési támogatásokból, valódi demokráciában, kérdést nagyon, egyes pártok, választói voksokért, egyenlő esélyeknek, állami támogatások, 2012 január, folyamat harmadik, következő választásokra, szavazókörzetek számukra, úgynevezett gerrymandering, választójog határon-túliak, egyfordulós választás, eredményességi küszöböt, mandátumot mindenhol, legtöbb érvényesen, megjelentek számától, választókörzetek manipulálását, gerrymandering módszer, olyan körzeteket, baloldal hagyományos, összeredmény Fidesz-többségű, határon túli, kettős állampolgársági, hangzatos nemzeti, határmenti polgári, előzetes feliratkozás, élőregisztráció bevezetése, dolog lényege, adott időszakot, 2014 áprilisában, választási nyilvántartásokba, kopogtató cédulát, névjegyzékbe 2014, pártnak kedvez, folyamat felügyelésére, állampártként viselkedő, legtöbb állami, javaslat pontosan, választásoktól azokat, beregisztrálás technikai, választók 40-50, áprilisi-májusi szavazásra, másfél millió, polgári körök, állami ellenőrzés, hatalommal gazdasági, rendelkezés &#8211, minél kisebb, embereket annak, kormány politikájával, egész tervezet, rendelkezés bevezetése, egész rendelkezés, választójogi törvény, egyfordulós rendszerről, regisztrációs időszak, választók feliratkozásra, szavazás előtt, feliratkozottak valóban, említett négy, ellenzéki választási, határon-túliaktól várható, feliratkozási rendszerrel, utolsó napokban, jelenlegi rendszertől, évvel ezelőtt, szocik érdekében, sarkaiból &#8211, korrupció melegágyai, választói névjegyzékbe, kutya elásva, gyalázatos ajánlószelvényt, pénzért való, szocik szokásos, saját hatalmát, csövön kifér, förtelemmel ragyogóan, sorozatos megszorításokról, kormányzati korrupcióról, gonosz fogja, megszorításokról, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4582
  • e Hét: 18812
  • e Hónap: 29923
  • e Év: 183419
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.